Časté dotazy

Cena zásahu záleží na mnoha faktorech. V první řadě je to druh škůdce, dále rozsah zamoření a velikost ošetřovaného prostoru. Všechny tyto informace spolu probereme buď telefonicky nebo při osobní návštěvě přímo u Vás. Na základě těchto poznatků stanovíme vhodný postup a připravíme pro Vás nezávaznou cenovou nabídku. Na orientační ceny se můžete podívat do našeho ceníku.

Není toho mnoho. O většinu činností se postarají naši technici. Každý zásah je individuální a všechny detaily s Vámi rádi včas probereme telefonicky nebo při osobním kontaktu před zásahem. V každém případě je vhodné vyluxovat (sáček z vysavače vyhoďte!) a vytřít. Přípravky, které používáme mají větší a déle trvající účinnost na čistém povrchu bez prachu a dalších nečistot. Co rozhodně nedoporučujeme, je stěhování čehokoliv ze zasaženého pokoje do dalších místností.

První podezření většinou nastane, když na sobě nebo svých blízkých registrujete opakované štípance. Štěnice během svého vývoje prochází několika fázemi. Od vajíčka musí projít pěti nymfálními stádii, než se z nich stane dospělý jedinec. Proto, aby mohla přejít z jednoho stádia do druhého, bezpodmínečně potřebuje krev hostitele. Štěnice zpravidla sají 2x – 3x týdně. Velice záleží na okolní teplotě a samozřejmě „dostupnosti“ hostitele. Typickým znakem sání štěnice je více kousnutí blízko u sebe. Pozor! Poměrně vysoké procento populace (odhady se pohybují kolem 30-40%) na kousnutí od štěnice vůbec nereaguje a tudíž si nemusí všimnout rostoucího problému. Štěnice pak mají čas se nerušeně vyvíjet a množit!

Dalším typickým znakem výskytu štěnic jsou drobné černé tečky, které můžete najít zpravidla na lůžkovinách a v okolí postele. Jedná se o trus z natrávené krve. Mají velikost přibližně jako zrnko máku. Pokud je tečka čerstvá a dotknete se jí, rozmázne se po povrchu. Starší tečky ztvrdnou nebo se vpijí do poréznějších povrchů. Tečky zpravidla směřují k místům, kde se štěnice skrývají.

Pokud budete pečlivě hledat, můžete najít také svlečky štěnic. Jedná se o drobné, světlé krunýřky, které každá štěnice svléká během toho, jak roste. Vzhledem k tomu, že dospělá štěnice měří okolo 5–6 mm, lehce se stane, že tyto svlečky přehlédnete nebo si je prostě spletete s běžným „smetím“.

Hubení štěnic svépomocí je tak trochu jako snaha vyhrát ve Sportce. Ta šance tam je, ale není velká. Zásadní problém se štěnicemi je jejich rezistence (odolnost). Volně dostupné prostředky na hubení, které lze koupit např. v drogeriích nebo různých hobby marketech, mají řádově nižší (10x a více) koncentrace účinných látek než profesionální prostředky, navíc působí repelentně. Štěnice často nejen nezahubí, ale ještě je rozeženou do míst, kde by se normálně nevyskytovaly a jejich likvidace je pak mnohem obtížnější. Profesionální prostředky obsahují složky, které fungují nejen při přímém kontaktu se štěnicí, ale i několik týdnů po ošetření (mají tzv. reziduální účinek). Svěřte proto boj s tímto obtížným škůdcem raději do rukou profesionálů. Garantujeme Vám jejich vyhubení!

Přípravky, které používáme jsou naprosto bezpečné a ošetřené prostory jsou vhodné k běžnému užívání za dodržení základních pravidel. Veškeré bezpečnostní detaily Vám naši technici ochotně sdělí ještě před zásahem.

Každý zásah je individuální. Před každým zásahem Vám detailně vysvětlíme postup, použité prostředky a metody a zároveň Vás poučíme, co je po zásahu potřeba dodržovat, aby byl účinný. Není to nic složitého. Za dodržení těchto podmínek Vám garantujeme vyhubení škůdce. Pokud by se nám vyhubení nepodařilo v dohodnutém termínu, veškeré další náklady spojené s hubením neseme my. Ceny a termíny domluvené před akcí platí!

Každý zásah je jedinečný a ovlivňuje ho mnoho faktorů. V první řadě je to druh škůdce, dále stupeň zamoření, ale zásadní vliv má prostředí, ve kterém zasahujeme. Jiný čas zabere akce ve vyklizeném hotelovém pokoji a jiný v bytě, který denně užíváte a máte v něm spoustu osobních věcí. Obecně by se dalo říci, že zásah trvá cca 1-3 hodiny. Nejdůležitější a nejdelší částí celé akce je příprava. Tady mimo jiné dobře poznáte profesionální přístup firmy, kterou si pozvete. Pokud k Vám dorazí firma, která bez velkých rozpaků vytáhne „fidlátka“, začne aplikovat postřiky nebo jinou látku bez pečlivého průzkumu, měli byste zbystřit! Samotná aplikace účinné látky je až pomyslnou třešinkou na dortu celého zásahu.

Tento dotaz nejčastěji slýcháme v souvislosti s výskytem štěnic a nelze na něj obecně a jednoznačně odpovědět. Rozhodně nic nevyhazujte před konzultací s naším technikem. V drtivé většině případů lze nábytek a další vybavení kvalitně provedeným zásahem zachránit.

Záleží na škůdci a stupni zamoření. Pro štěnice platí 1–3 zásahy s rozestupem cca 3 týdny až měsíc, přičemž ve velkém procentu případů se nám daří být úspěšní již napoprvé. U ostatního hmyzu to jsou zpravidla 1–2 zásahy.

Ano, přípravky, které používáme k ošetření domácností, jsou bezpečné při dodržení jednoduchých základních pravidel. Zvýšenou pozornost je potřeba věnovat akváriím a studenokrevným živočichům. Veškeré detaily Vám rádi sdělíme při osobním kontaktu.

Nenašli jste odpověď na to, co Vás zajímá? Zavolejte nám nebo použijte kontaktní formulář a my se
Vám ozveme zpátky.